Segelduk till din altan

Är du på jakt efter lite extra solskydd så här i sommarvärmen? Det kan ju behövas. Det har varit rent sydeuropeiska temperaturer sommaren 2018 och det har varit i många fall underhållande att se ovana svenskar försöka att förhålla sig till de nya temperaturerna. Dock kan segeldukar hjälpa dig hantera värmen bättre.

Dessa kan placeras på altanen och är ett skydd som fungerar både mot sol, dagg och duggregn. För att citera en gammal sommarklassiker så skyddar det både mot sol vind och vatten. Det är lätt att installera och behöver inte kosta speciellt mycket. Det är dock bra att anlita någon som vet vad de gör. Det är viktigt med design och kvalitet när det gäller segelduk. Rätt återförsäljare garanterar kvalitet.

Segelduk med specialanpassning

Båtsegel och designsegel ser på många sätt lika ut, åtminstone från distans, men skillnaderna är väldigt stora. Det är viktigt att välja ett designsegel för att få maximal effekt. Ett vanligt båtsegel har inte de egenskaper som krävs för att utföra arbetet på en altan. Detta är viktigt att veta vid köp av en segelduk till din altan. Duken i fråga måste vara anpassad till just detta användningsområdet och behöver vara designad för just det syftet. Detta är fundamentalt för att produkten ska funka på ett optimalt sätt.

Ett vanligt segel fladdrar i vinden. Det slår så fort det blir blåst, vilket är väldigt osympatiskt. Det tål dessutom inte UV strålning speciellt bra. De är också massproducerade. Detta gör att de har allt annat än ett optimalt mått för att passa din altan. Det är mycket bättre att skaffa ett designsegel som är skräddarsytt för din altan och för de funktioner det behöver fylla på land, dvs andra syften än att driva en båt framåt i sjön.​